Framme i Nepal!
Nu har vi landat i Kathmandu, äntligen, efter två dygns resande! Just nu sitter vi och skriver från vårt rum på det lill-stora Guest House som vi ska bo i våra första två dygn här i Nepal. Det ligger i den lilla staden Patan, nära kathmandu, och det är lill-sort för att det är som en labyrint med flera etager men ändå gulligt! Nu är vi trötta och mätta, efter att ha blivit bjudna på hemmagjord nepalesisk mat och husfrun. Helt vegetariskt såklart, vilket de blev förtjusta i!
 
Två svettiga och trötta, men glada, frugor äntligen framme i Nepaliiiii!

Vi blev upplockade på flygplatsen av en jättetrevlig vän till vår kontaktperson, och fick genast veta att "det är bara i förarsätet man behöver säkerhetsbälte". Japp, vi har definitivt landat i Asien! Väl ute i trafiken fick vi båda flashbacks till våra tidigare backpacking-resor i Asien, men det här var ändå nytt. Det påminner om Indien mer än något annat, och trafikregler verkar mer flexibelt än det borde. Men, en får ta seden dit en kommer, som de säger!
 
Vyn vid inflygningen till Kathmandu. Himalaya...snart ska vi se er från mycket närmare håll!
 
Imorgon ska vi träffa vår kontaktperson över frukost för att bestämma mer och diksutera våra planer. VI behöver ordna med tolk, gå igenom våra intervjufrågor och lite annat smått och gott. Just nu känner vi oss väl omhändertagna, de har varit väldigt gästvänliga, men också förvirrade. Ni vet så där som kroppen blir när den äntligen får pusta ut efter en lång resa då en gått och spänt sig och inte riktig slappnat av på några dygn.
 

Lite gratis rödvin satt fint! I plastglas. På Emirates flyget... som släpper ut 3 ton koldioxid per person. På väg att undersöka klimatförändringarna... #Levasomenlär
 
Det är 15 grader här nu, klockan 20.00 lokal tid, så nu blir det att krypa ner i merinoulls-understället och sussa kudde! På med öronpropparna också, för det är ett kundskrälle här som skäller konstant. Men det känns bra. Vi är här, vi har klarat oss hit och nu är det bara en massa spännande som väntar! Godnatt bloggen, vi hörs!
 

Hotellfrukost i Dubai satt som en smäck! Vi fick TRE olika sorters kakor! #goalz
 

Väldigt käckt hotellrum på Dubai flygplats... en lyx i kontrast mot vår destination.